Start.Doel.Opbouw.Kwartierstaat.Overige families.Geschiedenis.Foto's.

Welkom op de website van Harm Offereins

Laatste bewerking van deze site op 22 november 2017

Gegevens van deze site mogen worden overgenomen, bij voorkeur met een berichtje aan mij.

Die gegevens mogen niet voor commerciële doeleinden worden gebruikt!

Data on this site may not be used for commercial purposes!


Heb je vragen of opmerkingen, stuur een bericht naar:  website@offerijn.nl  (adres kopiëren)

Offerein  -  Offereins  -  Offerijns  -  Offrein  -  Offreins  -  Ofrein

Parenteel van Jan Cornelis Offrein

terug naar geschiedenis.
09. Familienaam / voornaam

Naar aanleiding van het overlijdensbericht van Jan Ofrein van Houselt, overleden op 20-06-1994 (klik op plaatje hieronder) vroeg Jantien Ofrein-Remmelts zich af of de overledene op een of andere manier familie van haar overleden man, Hendrikus Ofrein, was.
Nader onderzoek wees uit dat deze (voor)naam inderdaad verband hield met de familienaam Offerein(s) en dus ook met Ofrein, en kennelijk bedoeld was om in die ‘tak’ het uitsterven van de familienaam te voorkomen.
Aaltje Offerein, geboren in 1804 te Diever, was enig kind van Jan Offerein en Geertje Kuiper. Zij trouwde op 12-06-1829 met Hubert Jans Schuring.
Hun beider vader heette dus Jan. Hun eerste zoon noemden ze Jan, naar opa Schuring en de tweede (heel jong overleden) en de derde Jan Ofrein, dus naar opa Offerein. Het verschil in schrijfwijze moet maar op de koop toe genomen worden.

Onderstaande parenteel maakt natuurlijk deel uit van die van het hele geslacht Offerein(s), maar heb ik er uitgelicht om de relaties met de voornaam Ofrein beter in beeld te krijgen. Dus, om die te zien, klik op de knop hieronder.
xofrein-frm4.htm